Aerials

Albin kommer hit om en vecka och den planerade roadtrippen skall påbörjas på söndag nästa vecka. Är fortfarande osäker på hurpass bra vår bil kommer klara vägarna och sträckorna men pratade med en polack igår som körde sträckan tidigare i år. De tog tydligen en omväg och enligt honom är vägförhållanden minst lika bra som längs med kusten i QLD och ännu bättre i Northen Terriory. Omvägen går dock via Townsville vilket ger lite problem med dagens väderförhållanden. Det är stora översvämningar i längs med kusten hela vägen upp till Cairns. Och värst är det i Townsville. Fantastiskt. Får se vad jag ska göra med den nya informationen men bäst är nog bara att vänta och se hur det urartar sig. Tydligen ska det fortsätta regna tills på måndag.

Don't Look Back In AngerTry (Just A Little Bit Harder)

Har kommit över en blogg skriven av en struktör och han ger tips hur man kan effektivisera sin vardag på jobbet. Mycket av det han skriver kan tillochmed jag ta till mig. Jag har inte läst hela bloggen men jag tycker den är tänkvärd och helt klart värd en visit.

21 Guns

Green Days senaste album Awesome As F**k har precis kommit upp på Spotify. God damn va bra en del av låtarna. 21 Guns har en grym pianodel. American Idiot ger mig gåshud när publiken sjunger hela första versen. Har aldrig lyssnat så mycket på dem men den konserten är någon jag skulle ha velat vara på. Vet att Albin va på en i Stockholm för ett tag sen och det var tydligen episkt. 

Kommer ihåg att Tove och Bettan lyssnade på Basket Case när vi var mindre. Förstod inte riktigt vilka de va då men det är mitt första minne av Green Day. Nu vet jag att jag ska se dem nästan gång jag får tillfälle. Kanske borde ha följt med Tove till Ullevi den där gången.

We Are Your Friends

Förövrigt så var det tydligen alla Jensars namnsdag den 29 Mars. Grattis. Jag missar alltid och blir påmind av någon som grattar mig.

Cobrastyle

Ikväll ska vi ut och fira en tjej från jobbet som fyller år. Vet inte ritkigt hur det ska gå till men det löser sig. Har raggat upp tre svenskar från mitt nya hostel som verkade sugna på att gå de med, blir troligtvis ett stort gäng med många olika nationaliteter. Bästa sättet att umgås.

Know Your Enemy

Igår regnade. Hela dagen. Inte sådär att det stod spön i backen, mer ett sådant regn som bara tar sig in överallt, helt skoningslöst utan att man märker det förens det är för sent. Självklart är jag erfaren regnskådare och genomskådade regnets djävulska plan. Jag stannade inne. Inne på GoMA. Igen.

Jag och en Holländska spenderade mer eller mindre hela dagen då med att kolla i ett rum där man tydligen ska se i oändlighet (Infinity room) och lekte med Lego. Mycket Lego. Efter mycket oinspererat byggande bestämde jag mig för att bygga en M&M-gubbe. Awesome tänkte jag men det tog för lång tid och till slut blev vi utkastade vid fem och då saknade Mr. M&M armar. Stackare. Men den blev typ 30 cm hög fick mustasch. Hade det inte varit för att man tvingades lämna in sina väskor när man gick in så hade jag smuglat ut Mr. M&M. Hade jag eller Anita haft en kamera så hade Mr. M&M fått vara på min header.

Har bytt hostel nu. Äntligen. YHA är bra men dyrt. Där betalade jag 180 dollar i veckan, vilket inte är jättedyrt jämfört med andra YHA-hostel runt i landet, men om man jämför med de 99 dollar jag betalar i veckan nu så är det dyrt. Det är mycket pengar som man kan ha massvis med roligt för. När man inte är i Brisbane för här är det bara tråkigt. Men man får ju självklart vad man betalar för. Ett sketet kök med två kylar som inte fungerar vilket skapar krig om platsen i de övriga tre kylarna. Vårt rum är tydligen även under attack av vägglöss. Inget jag har känt av mig tydligen är det någon som har klagat. Det innebär att de städar ut hela rummet väldigt grundligt och torktumlar alla ens kläder. Annars blir man utkastad. Mycket irriterande när man dagen innan har packat ihop alla sina saker och sen måste man plocka fram allt och slänga ned de i en stor röra i en svart soppsäck.

För övrigt så är det mycket hot på det nya hostelet. Om man inte diskar efter sig blir man utslängd. Om man röker i närheten av dörren blir man utslängd, om man befinner sig i köket efter det har "stängt" (det är fortfarande tillgängligt men man får inte vara där) vid tolv blir man utkastad. Skönt att man måste hota med något som är ekonomiskt farligt för att backpackers ska lyssna.

Lovesång

Stod utanför Statsbiblioteket och tittade på en mamma som försökte ta en bild på hennes barn som sprang omkring på en gräsmatta. Det fick mig att tänka på en bild som pappa tog på mig när jag var liten och full av energi. Jag sprang rakt mot pappa och han tog en skarp bild precis innan jag sprang in i honom. Kanske den finaste bild som har tagits och kommer tas av mig. Det fick mig att le. Stort.Kom Änglar


If I Used To Love - You

Pratade med pappa på skype en stund tidigare idag, det var snart två veckor sen han lämnade vackra Australien för att retirera tillbaka till kalla Sverige och till slut hamna i Italien och skidbackarna. Han började till slut prata om jobb i Sverige och deklaration och sådant jobbigt. Sverige kallar på mig. Träffade precis två tjejer som varit och rest i två månader och ska hem om tre dagar. Känslan som kom till mig var avund. Jag har fortfarande en del unfinished business med Australien men det går inte att förneka de primitiva instinkter som talar till mig. Jag vill hem. Bara två månader kvar. Lika länge som tjejerna har varit och rest. Vad har jag gett mig in på?

Painted By Numbers

Har sedan jag jobbade för en vecka sen haft lite problem med min höger arm. Inte hela armen men lite nedanför vristen. När jag känner på den så känns det som om det är en muskel som har tagit skada, vilket inte är så konstigt då vi lyft en större mängd lådor och en del av de var i en obkväm vinkel, något jag inte reflekterade över då. Samtidigt så känns det som om det är benet som värker när jag använder armen. Bör hållas koll på. Tyvärr innebär mina arbetsuppgifter att lyfta och bära saker. Oftast av tyngre karaktär. Tog upp det med in arbetsgivare i fredags så hon är medveten om problemet. Och hon är väldigt mån om att ingen skadar sig under hennes pass. Får se vad det resulterar i. Kanske lite andra arbetsuppgifter? Handledare hade varit trevligt. Inte minst för att det ger mer betalt. Dock innebär det inte att man inte gör de tunga lyftandet heller. Dead end på det spåret. Får undersöka saken närmare.

Don't Stop Believin'

Erling åker till NZ idag. Kommer bli lite tomt utan en go göteborgare att tjôta med. Men å andra sidan så kommer jag prata mer engelska. Är inne på den tredje boken i milleniumserien (som jag köpte tidigare idag). Mycket nöjd att jag förstår 98% av innehållet. Är dock dålig på att komma ihåg vilka ord som jag ska slå upp. Vill ha en ctrl+F-funktion för att hitta tillbaka men men. det kanske skulle förstöra charmen med att läsa en bok på riktigt. får väl helt enkelt vänta tills böcker digitaliseras tillräckligt så man hoppar på det tåget.

Little Willie John

Om en månad fyller jag 20. Jag tillhör den där lilla minoritetsskaran som inte kommer gå till systemet på den gyllene dagen, som inte firar sin födelsedag hemma. Det är första gången jag inte är hemma den 27 april faktiskt. Men jag har klarat av jul utan göteborg och familj så en födelsedag bör inte vara några problem. Jag tycker ju egentligen inte det är så viktigt. Det sätter mer perspektiv på hur länge jag har varit borta. Lite mer än ett halvår. När syster var borta i 10 veckor kändes det som en evighet. Är jag egoistisk? Kanske borde säga förlåt för att bara försvinna. Men du åkte till andra sidan Sverige, visst det är inte samma sak som andra sidan jordklotet, men vi båda gjorde vad vi behövde göra. Av erfarenhet så kommer vi närmare varandra när vi går genom något jobbigt, och jag kommer ju faktiskt hem och det mesta blir som vanlig vardag. Åttonde juni kommer alltid vara en påminnelse och en hyllning till det. Somliga saker blir inte som förr när stormen har lagt sig.

Nu Kan Du Få Mig Så Lätt

"Vi är ju lika långt ifrån varandra, eller hur?"

"Mm men du är längst bort."

Summerbreeze

Helvete. Orkar inte med min arbetsgivare som helt saknar framförhållning. Har försökt nå henne hela helgen utan svar och nu gick jag upp tidigt i tron om att jag skulle jobba.. Jag fick se soluppgången i alla fall. Alltid något. Tror jag ska unna mig en ny bok idag.

Senare ska jag nog titta på Gullivers resor. Eller åka lite penny. Kanske både och.
Har förstått att gruset börjar försvinna där hemma, ett trevligt vårtecken. När jag kommer hem är det väl även tillräckligt varmt för att gå i shorts också. Drömma går ju.

You're The Storm

Igår var det Erlings sista helgdag i Brisbane innan han åker vidare till NZ. Självklart innebar det att vi firade på takterrassen med alla som ville vara med. Dessutom var det tydligen Earth Hour (ett australienskt påhitt som spridit sig de senaste åren) vilket inkluderade tända värmeljus (fungerade sådär då det blåste), gratis lådvin (goon) och fin stämning. Kanske förstörde vi stämningen lite, fast enligt oss bidrog vi bara till en bättre stämning.Jag, erling , brett och några norskor var tillslut de enda som orkade att gå vidare ut till Fortitude Valley där vi gick från bar till bar. Till slut fick jag för mig att gå hem vilket resulterade i en två timmar lång promenad, en sträcka som egentligen borde ha tagit max en halvtimme. Efter två veckor i brisbaned hittar jag fortfarande inte så bra här, kanske har det att göra med att jag oftast är mer eller mindre intoxikerad av alkohol, kanske har mitt lokalsinne tagit en kraftig törn under mitt resande. 
Som effekt av en positiv gårdag blir balanseringen en negativ dag idag. 

Har läst klart "The girl who played with fire" så nu måste jag gå och köpa nästa bok. Borde kanske vänta tills på torsdag (lönedag) då det är lite knapert just nu då jag köpte pennybrädan i torsdags. Mycket rolig sak som definitivt kommer med hem. Lite svår att åka på med flippflopp då jag har en tendens att glida av men det är ett sekundärt problem. Bara att byta skor. Det är svårare än vad man kan tro faktiskt.


Om man ändå hade kunnat vara där då. Gooooosebumps!


Blowing In The Wind

Har inte blivit sa mycket jobb de senaste dagarna utan har mest dedikerat min tid till att lasa (har kommit halvvags genom "The girl who played with fire"), bada i poolen pa takterrassen, aka longboard och tjota med folk pa hostelet. Igar klammde jag aven in lite fint whiskeydrickande av market Ballantine med en kille fran NZ. Trevligt trevligt. Mycket trevligt.

Gardagens longboardakande avslutades abrupt nar min brada valde att fullfolja sina sjalvmordstankar och lat sig bli overkord av en buss. Det hela var val kanske inte bradans fel utan mer en kombination av mig och Brett som fick mig att tappa kontrollen over bradan. Bussen holl precis pa att parkera vilket gjorde lidande langt och utdraget. Framtrucken bojdes i en fin halvmane, bade hjulen dar framme sprack och slets av och trat runt trucken knacktes. Underbart. Hade tankt att salja bradan nu i dagarna men nu lar det val inte finnas nagon manad spekulant pa den langre. Dock koper jag en ny idag. Hihi. Jag kan inte vara utan hjul att rulla fram pa. Min femte brada (om man inte raknar med den jag fick av mormor och morfar (tror jag) som jag fick nar jag var liten och knappt anvande) blir en Pennyboard. Narproducerat och bra. Lite ny sortsakning ocksa. Alltid kul att lara sig nagot nytt. Ska forsoka fixa bilder pa bade vraket och den nya bradan inom kort.

Jag sitter just nu pa statsbiblioteket och skriver, darav inga svenska bokstaver. Kanske uppdaterar det nar jag har tillgang till internet pa min egen dator men endast kanske.

Imon blir det jobb och forhoppningsvis hela helgen.

Tranquilize

Har idag bytt rum i byggnaden. Från ett rum med snarkande kockar och en skramalnde järnväg till ett folktomt rum utan fönster som luktar tvättmedel. Nu är i alla fall sömnen säkrad. Finally. 

Idag har jag varit ledig och eftersom vädret tillät så har jag spenderat mestadels av tiden vid poolen, förutom en kort promenad in till staden för att köpa bok nummer två i Millenium-serien. 25 svidande dollar, men det är de värt. Somliga böcker skall köpas. Kunde ju gått och väntat på att någon på hostelet av en underlig anledning skulle lägga ifrån sig ett exemplar i "You maybe don't, but someone else might need it"-lådan. Tid är pengar och jag ville ha min bok på studs. Kommer vad jag vet inte jobba imon heller vilket är lite segt men vad ska man göra... Blir kanske en promenad/longboardtur runt i de närliggande förorterna. Om jag orkar. Boken är ju så bra.

Nu ska jag slappna av och förhoppningsvis skypea lite innan mitt internet tar slut. Lite go Dylan får vagga mig till sömn. Mumma

18 With A Bullet

"There were not so many physical threats that could not be countered with a decent hammer, Salander thought."
Jag har börjat plöja Millenium-serien nu. Har varken läst eller sett något av de tidigare och tänkte att den måste vara bra med tanke på all internationell uppmärksamhet. Har dock valt att läsa den på engelska istället för på svenska då jag faktiskt är här för att förbättra min engelska, och bra går det. Har mina brittiska vänner till hjälp med somliga ord men annars går det bra. Har t.ex. lärt mig att hitertho betyder hittills. Ett ord som används flitigt och som inte ens engelsmännen visste vad det betydde. Google is your friend.

It Takes A Fool To Remain Sane

Har precis upptäckt att The Ark har släppt en samling med alla deras singlar som de har gjort. Många minnen man kan hitta i bakhvudet. Kan ha varit en mina första riktiga konserter jag någonsin varit på. I Lysekil med pappa. Jag kan har varit nio år eller liknande och de hade precis släppt We Are The Ark. Den skivan tjänade våra bilturer troget i många år. Vackert var det. Att kunna återuppleva det nu är nästan lika fint. Tio år senare.

Paus Där

Blogg 18 mars
Kl sju i morse vaknade jag och Erling av att en herre i sina senare år knackade försterrutan och förklarade, på grov australiensisk engelska, att det inte var
tillåtet att sova i bilen där vi hade parkerat. Smått nyvakna körde vi till Wollworths och köpte frukost innan vi parkaerade nere vid stranden och fortsatte vår
skönhetssömn. Det tar bara två timmar till Byron bay från Brisbane så det är fortfarande inom ett helt körbart avstånd även om man bara ska vara där några nätter.
Framförallt spelar det ingen roll vilken dag man är där för det är alltid liv i Byron. Man får bara hoppas att det är bra väder så är man hemma.
Vi hyrde en surfbräda i ett dygn så mesta tiden spenderades på stranden innan vi började förbereda maten. Maten är det som är knöligast med att inte på ett
hostel och ha tillgång till ett bra kök utan man får dra fram kampingutrustningen. Just i Byron finns det faktiskt tillgång till en utomhusgrill men den är rätt
så populär. Räkna med kraftiga förseningar.
Har jobbat några timmar idag och ska jobba några timmar i morgon bitti också. Ingen vet riktigt hur länge men jag har hört rykten om att vi kommer vara klara vid
fem imon vilket skulle resultera i nio timmar. Hade varit gött men inget man kan räkna med...
Kl sju i morse vaknade jag och Erling av att en herre i sina senare år knackade försterrutan och förklarade, på grov australiensisk engelska, att det inte var tillåtet att sova i bilen där vi hade parkerat. Smått nyvakna körde vi till Wollworths och köpte frukost innan vi parkaerade nere vid stranden och fortsatte vår skönhetssömn. Det tar bara två timmar till Byron bay från Brisbane så det är fortfarande inom ett helt körbart avstånd även om man bara ska vara där några nätter.

Framförallt spelar det ingen roll vilken dag man är där för det är alltid liv i Byron. Man får bara hoppas att det är bra väder så är man hemma. Vi hyrde en surfbräda i ett dygn så mesta tiden spenderades på stranden innan vi började förbereda maten. Maten är det som är knöligast med att inte på ett hostel och ha tillgång till ett bra kök utan man får dra fram kampingutrustningen. Just i Byron finns det faktiskt tillgång till en utomhusgrill men den är rätt
så populär. Räkna med kraftiga förseningar. 

Har jobbat några timmar idag och ska jobba några timmar i morgon bitti också. Ingen vet riktigt hur länge men jag har hört rykten om att vi kommer vara klara vid
fem imon vilket skulle resultera i nio timmar. Hade varit gött men inget man kan räkna med...

Skrivet 18 mars

Bell Bottom Blues

Har de senaste nätterna kommit fram till att det vilar en förbannelse över kombinationen "Jens+hostel". Har bott på samma hostel i Brisbane i en vecka, i två olika rum, med ungefär nio olika människor, och varje natt har det varit minst en person som har snarkat. Och inte lite smygsnark som man kan stänga ut heller. I natt snarkade mannen under mig så att jag kände vibrationerna i min madrass. It is inevitable. Detta har jag stått ut med, mer eller mindre varje natt. The irony of it all - I probably snore too...

Om en stund (läs: när jag har packat klart) så åker jag till bryon bay. Två timmars bilkörande söder ut, hela vägen in i NSW igen. Kommer tillbaka på fredag eftermiddag för lite jobb. Kommer nog bli lite turer till ställen omkring Brisbane när tillfälle ges.

Burn One Down

Visdomstand.
Eller jag tror i alla fall att jag håller på att få en. Jag trodde först att det va en jordnötsbit som hade fastnat på ett ställe där tandborsten inte kom åt men om inte jordnöten har slått rot i min mun och börjat växa så har jag börjat få min första visdomstand. Är det ett tecken på att jag börjar bli gammal? Linnea trodde att jag skulle behöva dra ut en visdomstand men så mycket hoppas jag inte att jag har åldrats det halvår jag har varit borta (tiden har verkligen gått fort för mig här nere).

I'd Rather Dance With You

Jag har lite blandade tankar angående Brisbane. Efter en veckas visit har jag mer eller mindre bestämt mig för att det är en ganska tråkig stad, en stad som inte är värd att stanna i om det inte vore för att jag har en inkomstkälla här. Det finns helt enkelt inte så mycket att göra här. Jag har den senaste veckan varit på GoMA, tagit en lång promenad i den Kungliga trädgården. För att täcka det som går under rubriken turistigt. B. erbjuder även ett malplacerat pariserhjul, många broar som ansluter de båda sidorna, höghus (som enligt de som varit där liknar Melbourns centrum.

Om man läser de guidböcker som finns tillgängliga finner man säkert att det finns fler saker som är sevärda. Dock innehar jag endast Lonley Planets Australienguide i färg, som jag och Erling har bestämt oss för att är väldigt avskalad. Det står bara det mest uppenbara vilket egentligen inte man kräver en guidebok för att inse utan enkelt förstås om man bor på ett hostel. Typ.

När jag tidigare idag gick till biblioteket (där jag sitter just nu) höll solen på att gå ned bakom bergen och gav staden ett väldigt fint ljus, tillochmed de underligt designade broarna verkade fina. Och när jag tänker på det har det varit dåligt väder nästan varje dag sedan jag kom hit. Dåligt väder påverkar mig mycket, på alla håll och kanter. Detta bör inkluderas i min utverdering av B. och kanske att jag ska ge det en chans till. Men det faktum att det har varit dåligt väder, vilket tydligen är vanligt för Queensland under kommande månader, drar ner staden minst 2 poängnivåer i min än så länge obestämda skala.

På tal om solnedgångar så har jag inte sett en riktigt solnedgång sedan den senaste sommaren. Augustana sjunger i låten Boston "I'm tired of the sunset". Hur kan man vara trött på solnedgången när man bor på västkusten? Har tyvärr inte upplevt någon solnedgång i Kalifornia men kan tänka mig att det är legendariskt. Eller vad säger du Emma? Vill ha västkustsommar igen. Jag vet att temperaturen ligger runt nollstrecket i Göteborg och att jag har det rätt bra med mina cirkus 30 grader och molnfritt i Australien, men man saknar bara det man inte har. Så är det och kommer alltid vara.

Började min dag med en "induction" klockan sju denna morgon, det var nästan att jag såg soluppgången men jag missade den precis. Could have been beutiful. Vad ordet induction betyder i det här sammanhanget har jag inte riktigt klurat ut än. För mig är ordet starkt förknippat med fysik och magnetism och det kan jag säga att det stämmer inte in alls. En induction i det här sammanhanget innebär att man kommer till sin kommande arbetsplats för att informeras om de gällande säkerhetsregulationerna för arbetsplatsen och är obligatorisk för att få jobba där. De två inductionerna jag har varit på har gått ut på följande: En person (till synes högst trött på sina arbetsuppgifter) visar en in i ett rum i källarnvåningen och sätter på en video och går därifrån. Hon eller han kommer tillbaka lagom till att filmen är slut och delar ut passerkort till alla närvarande och säger hejdå. I grova drag. Det hela går på max en halvtimme. Som tur är får jag enligt australiensk lag betalt för minst fyra timmar om jag har gjort något jobbrelaterat. Som t.ex. en induction.

Efter morgonpasset har jag spenderat hela dagen på takterrassen och läst min bok. Utan att bränna mig. Blev uttråkad efter ett tag så jag gick och åt. Min dag i helhet. I morgon har jag min sista induction, åter igen kl. sju på morgonen, efter det drar jag till Byron bay för att möta upp Erling, som drog dit i morse, och surfa lite. Blir nog en del goon också. Kommer tillbaka till B. för att jobba på eftermiddagen/kvällen/natten/morgonen. Ingen vet hur länge så jag förväntar mig inte något alls. Blir nog max fem timmar. Om jag har tur.

Luminary Ones

Varit en lång dag med boken vid poolen idag. Kanske inte låter så jobbigt som det faktiskt var, som reslutat från gårdagen. Kvällen började vid hostelet med en helt godkänd mängd av gott sällskap och goon (extremt billigt och dåligt lådvin, ang. innehållet hänvisar jag till google). Väl på väg ut från hostelet, inte lika stabila och verklighetsuppfattande som tidigare, tog vi hissen ned. Om man ska vara efterklok så borde vi ha tagit varsin hiss ned. Long story short slutade det med att hissdörrarna gav vika för hur roligt man kan ha och valde att stanna. Vår kära maurivän, stor som ett hus, visar sig ha klaustrofobi och en 45 minuters kaos följer. Väl ute på stan tappar jag bort folket och hittar inte Erling och Brian fören en timma senare. Slutar med att vi efter en kort krogrunda tar en taxi hem. 

Sitting, Waiting, Wishing

Blev inget stort jobb alls, vilket är toksegt. Fick bara fyra timmar trots all hype. Funderar på att skaffa ett till jobb. På en bar eller liknande. Problemet är bara att kombinera ett annat jobb med en arbetsgivare som jobbar med en framförhållning på max 10 timmar.

Kom tillbaka till hostelet och möttes av ett sms från pappa om att det har varit en stor jordbävning utanför japan och att en tsunamivarning har utfärdats i hela stilla havet. Dock inte för australien, enligt www.bom.gov.au/tsunami/ . Så jag känner mig säker just nu men jag kommer fortsätta hållar koll på de de närmsta timmarna. Om någon våg skulle komma skulle de vara runt klockan två på natten lokal tid, klockan fem för sverige enligt kartan man hittar på gp.se. Kartan säger också att det är möjligt att en tsunamivåg träffar australiens östkust, något som dementeras av experter världen över. Bor på en kulle så jag känner mig säker men skulle inte vara så ball. Enough. \

Do you remember

Va på GoMA - Gallery of Modern Art, något som påminde mycket MoMA och New York med syster. bara två år så åker vi dit igen. Fint är det. \

Heartbeats

Sitter just nu och laddar upp inför Eftermiddagens/kvällens/nattens/morgonens arbetspass på flyttfirman. Ska börja fyra och får inte gå förens jobbet är klart vilket är estimerat till 12 till 14 timmar. Awesome! Kom ju till Brisbane för att jobba så det är inte så farligt att jobba en hel fredagsnatt. Vill ju bara ha så många timmar som möjligt.
Igår hade jag bara en introduktionskurs på 30 minuter på morgonen och så va de inget mer den dagen. Enligt australiensk lag så får jag dock betalt för minst fyra timmar om jag har blivit inkallad, även om det inte finns något att göra. Detta resulterade i att jag jobbade vid poolen med en bok som arbetsuppgift. Could be worse.

Lyckades dock bränna mig igår, något som förmodligen bara jag lyckas med när det regnar. Lite pinsamt men jag skyller på att jag har fått pappas kassa pigment. Inget att göra åt. Om man ändå kunde bli svart på en kvart och sen inte behöva bry sig. Typ som lillkusinen. Blir ju inte bättre av att det är fruktansvärt tråkigt att sola.

Har tidigare idag parkerat om bilen eftersom det är inte är tillåtet att parkera på gatorna idag då det är något stort sportevenemang så jag tvingades betala för att parkera i källaren på vårt hostel för tio dollar. Kasst när jag spenderade minst en halvtimma på att hitta en gratisplats i närheten av vårt hostel. Hoppas den är inte är tagen imon. Kärringen är ju tvärsur om man väcker henne utan förvarning och stannade minst 15 gånger på den korta sträckan jag skulle backa ut och sen ned i källaren. \

Ali In The Jungle

Klockan åtta i morse infann jag mig på mitt nya jobb för att skriva in mg och exponera all information man kan behöva för att ta över mitt liv. Fantastiskt. Utöver lite basfakta om var saker fanns i lagret blev det fyra timmars aktivt flyttande. Har alltså börjat knega på ritkigt. Bära lådor, datorer, möbler och allt möjligt som kan behöva flyttas. Kommande fredagar kommer vi jobbar mellan 12 och 16 timmar beroende på hur effektiva vi är för att utföra ett en enorm flytt för företaget Suncorp, företaget som enligt min arbetsgivare "pretty much owns everything i Queensland, on every level". Fint med lite extra timmar.

Just nu sitter jag och Erling på biblioteket och utnyttjar gratis wifi i väntan på att vi ska bli upphämtade och åka till IKEA. Inte för att jag är ute efter något där utan bara för att man måste åka dit när man väl får tillfälle. Äta lite svenska köttbullar, tänka på hur mamma alltid ville laga egna istället för att äta Mamma Scans köttbullar, de blev ju så mycket godare då. Något som jag inte förstått förens många år senare. Fint det där med minnen som aldrig försvinner. Synd bara att det är alldeles för få.

Ska försöka lägga upp lite bilder men just nu ligger alla på min hårddisk som jag än så länge inte har förmått att plocka upp. Men det kommer, jag lovar. Nästan. \

Thunder road

Igår anlände jag till Brisbane efter ungefär tolv timmars resande med bil. Hade sällskap i form av två tjejer från Rockhampton som jag släppte av i Hervey bay, snäll som jag är. Det innebar att det blev en timmes extra körning men det va fortfarande värt det. Stannade i Hervey bay och åt, väntade på att tjejerna hittade boende och tankade. Det hela gick ungefär på en timme, en passande paus efter 40 mils körning på halvkassa vägar och ett tiotal stopp vid vägarbeten. Fortsatte sedan vidare mot större och bättre underhållna vägar som nästan nådde samma klass som de i NSW. Tog ett stopp på vägen för att gå på toa då jag dricker som en gnu när jag kör för att hålla mig vaken. Vatten och socker på rör (ni vet sådana man kan sno på kaféet) är mina droger som håller mig vid liv när jag kör. Speciellt när jag inte har någon som underhåller mig eller kör lite åt mig.

Lamporna på bilen sa adjö till sina bästa dager för flera år sedan vilket gör att man helst i kör i mörker med vår alkoliserade kärring men vad gör man? Helst kör man faktiskt alls i Australien, i alla fall inte på de mindre vägarna då det kryllar av djur. Stora som små (se upp för de stora!). Något (lite överraskande) som australiernare är bra på är att hålla hastigheten så det är bara att haka på, så länge det inte går för fort för vår bil. Nackdelen med australiensk körkultur är att de måste se perfekt, vilket resulterar i att de kör med helljusen, gärna inne i stan också. De sista två timmarna fick jag vänta bort backspegeln i mitten för att slippa bli bländad.

I övrigt gick det bra, va pigg hela tiden tills jag kom fram till YHA. Då gav min kropp upp och ville inte vara med längre. Imorgon blir det förhoppningsvis introduktion till ett jobb på en flyttfirma som Erling har fixat åt mig. Gött!

Voila!

Jag har bestämt mig för att starta en blogg. Inte för det fashionabla som en del ser i det men eftersom jag vill saker ur huvudet och göra plats för nya minnen. Jag har insett att jag har ett väldigt dåligt minne och jag glömmer saker lätt. En egenskap som jag inte är så stolt över. Så det kan vara bra att kunna gå tillbaka och få hjälp att minnas lite ibland.

Då min kamera och jag har skilts åt och gått våra egna väger kommer det inte bli så mycket nya bilder men kanske lite bilder från resan som varit. Förmodligen i samband med lite minnen från den.

Om mitt skrivande inte intresserar dig, läs inte mer. Jag skulle inte gjort det om det var din blogg. Jag kommer att skriva när jag har något och skicktill övers och lägga upp det när jag har tillgång till internet vilket jag inte har jämt.
Enjoy.

RSS 2.0