Thunder road

Igår anlände jag till Brisbane efter ungefär tolv timmars resande med bil. Hade sällskap i form av två tjejer från Rockhampton som jag släppte av i Hervey bay, snäll som jag är. Det innebar att det blev en timmes extra körning men det va fortfarande värt det. Stannade i Hervey bay och åt, väntade på att tjejerna hittade boende och tankade. Det hela gick ungefär på en timme, en passande paus efter 40 mils körning på halvkassa vägar och ett tiotal stopp vid vägarbeten. Fortsatte sedan vidare mot större och bättre underhållna vägar som nästan nådde samma klass som de i NSW. Tog ett stopp på vägen för att gå på toa då jag dricker som en gnu när jag kör för att hålla mig vaken. Vatten och socker på rör (ni vet sådana man kan sno på kaféet) är mina droger som håller mig vid liv när jag kör. Speciellt när jag inte har någon som underhåller mig eller kör lite åt mig.

Lamporna på bilen sa adjö till sina bästa dager för flera år sedan vilket gör att man helst i kör i mörker med vår alkoliserade kärring men vad gör man? Helst kör man faktiskt alls i Australien, i alla fall inte på de mindre vägarna då det kryllar av djur. Stora som små (se upp för de stora!). Något (lite överraskande) som australiernare är bra på är att hålla hastigheten så det är bara att haka på, så länge det inte går för fort för vår bil. Nackdelen med australiensk körkultur är att de måste se perfekt, vilket resulterar i att de kör med helljusen, gärna inne i stan också. De sista två timmarna fick jag vänta bort backspegeln i mitten för att slippa bli bländad.

I övrigt gick det bra, va pigg hela tiden tills jag kom fram till YHA. Då gav min kropp upp och ville inte vara med längre. Imorgon blir det förhoppningsvis introduktion till ett jobb på en flyttfirma som Erling har fixat åt mig. Gött!

Kommentarer
Postat av: Emma Leire

Tjena kussen!

Vad roligt med blogg. Har genast skickat adressen till såväl mamma som mormor&morfar. De blev såååå glada och längtar efter dina inlägg. Sådärja, nu fick du lite press också!

Hoppas du har en awesome time, men hoppas på att man får hem dig till Turke i sommar.

Kram

2011-03-08 @ 23:48:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Trackback
RSS 2.0